May 21, 2012

Cantik


 
Dah jadi lumrah alam..semua girl ka wanita ka..semua nak cantik..rite???.....Sekarang nie sapa yang cantik? Mesti ckap artis cantik ..nak jadi cam tu cam ni.....kan???
Kalau Bollywood mesti cakap Aishwarya Rai yang cantik...sebb mata dia....kan???semua nak cam tuh...semua g beli lens nak jadi mata kucing lah,mata burung hantu la..apa2 lah.......
Di Hollywood lak Scarlett Johansson yang cantik..tapi di Malaysia mungkin orang cakap  Maya Karin yang cantik......
So...sekarang cik honey nak cakap..PERLUKAH CANTIK NI??
Bapa ari lepas ada budak ni tanya cik honey...

GIRL:Akak pakai lens ey..cantik mata akak.....beli kat mana?
CIK HONEY:Tak pakai lens pun...natural....
GIRL: Cantik...Nak beli warna lens cam warna mata akak...

Adik tadi tuh ok lagi..tapi ada kawan cik honey pi cucuk COLLAGEN.....memang lah collagen tuh baik tapi korang tau ada bahan kimia yang terkandung jugak dalam collagen tuh..n korang kena cucuk berkali2 tuk kekal cantik....sebenarnya tak perlu pun.....
Sebab tuh lelaki memang agak kurang senang ddengan kaum wanita ni..menghabiskan duit untuk beli barang2 itu dan ini.....nak beli..beli la tapi biar lah berpada2...
kaum wanita menghabiskan separuh dari gaji mereka untuk kecantikan seperti ke salun, malahan ada juga pakej bayar secara ansuran untuk pembedahan plastik. Mana lelaki tak pening..hahahaha

Wanita Iran sanggup berkorban wang ringgit demi mendapatkan hidung yang diidam-idamkan lantaran kata mereka, hidung mereka besar.
Tetapi cik honey tertanya-tanya juga, bukankah mereka Islam dan Islam melarang pembedahan plastik untuk tujuan kecantikan? Wallahualam.
Bayangkan betapa wanita-wanita ini mahu kelihatan cantik.
Betapa pentingnya menjadi cantik pada seorang wanita itu.



Macam-macam sanggup dikorbankan, wang ringgit, masa, kesakitan yang perlu ditanggung demi cantik, bahkan, hukum agama pun sanggup dilanggar demi cantik.
Tidak kisahlah perbuatan mereka dilarang agama, janji mereka kelihatan cantik. Plastic surgery, Botox, liposuction, gastric bypass sekarang bermain di sekitar hidup wanita demi cantik.
Walaupun mereka sedar akan kesan sampingan perbuatan ini, semua itu ditolak tepi, demi CANTIK.

Innallah jamil, wa yuhibbu jamal: Allah itu cantik dan sukakan kecantikan.

Kata mereka, apabila diri terasa cantik, barulah mereka ada keyakinan diri.
Cik Honey juga bersetuju dengan ini, tetapi bukanlah sampai sanggup berkorban segalanya demi cantik.
Allah suka akan kecantikan, tetapi bukan lah sehingga mengubah ciptaanNya.
Tambahan lagi, mereka yang ekstrem mahu kelihatan cantik ini, bukanlah mahu kelihatan cantik di mata Allah, tapi di mata manusia. Semuanya dilakukan agar kelihatan cantik pada manusia dan agar mendapat tempat di hati manusia.


Dulu sewaktu kecil, cik honey pun suka jugak duk match2 baju nie dengan seluar nie skirt nie.sebab suka kelihatan cantik.
Kalau baju pink, maka seluruh badan perlu pink termasuklah sepit dan pengikat rambut. Tapi kini, cik honey bukan perempuan yang obses cantik,pada cik honey, cantik bukan sekadar di wajah, tapi cantik itu dari akhlak dan keimanannya kepada Pencipta.  

Cantik akan pudar walau cuba dipertahankan, tapi akhlak itu hiasan yang kekal pada diri seorang wanita.
Wanita yang cantik akhlaknya, maka cantiklah luarannya.
Tiada guna mempunyai wajah seindah bidadari kerana satu hari nanti, kita cuma akan menjadi tengkorak yang menakutkan.
Bukanlah tidak perlu menjadi cantik dan perlu mejadi buruk sedangkan Allah menyukai kecantikan, tetapi, biarlah cantik itu kerana Allah, dan definisi cantik itu juga perlu sesuai dengan Islam.
Janganlah sanggup melanggar larangan agama demi kelihatan cantik.
Perbaikilah akhlak diri sekaligus, korang semua akan kelihatan cantik pada pandangan Allah dan pandangan manusia.
Bersyukurlah dan berpuas hati lah dengan kurniaan Allah kepada kita, dan gunakan ia sebaik-baiknya hanya keranaNya.


Tiada yang lebih indah pada ibu bapa selain anak-anak yang soleh solehah, tiada yang lebih bahagia pada seorang suami selain seorang isteri yang solehah dan tiada yang lebih bernilai pada Allah selain hambaNya yang soleh solehah.


 So sekarang nie..nak kekal cantik tak susah..mama cik honey cakap..senyum selalu..jadi la awet muda buka AWEKS MUDA..hehehehe...

bai2.....
 

May 15, 2012


 
WAHHHHHH!!!!!!!!!!!!!dah lma tak update blog nie.....windu cgat lah kat blog nie...
ada owng ketuk2 cik honey..."Kenapa tak update blog"........sebelum nie sibuk ngn exam then balik ja cuti sem keja lah pulak...so no time to see my busyuk nie......hahahahha
 
Ye la kan...dah lama tak update nie...mesti ramai yang dah bnyak story morry...cik honey cik blog kwan cik honey..ada yang dah tunang..kahwin pun dah ada.....Cik Honey bila lah pulak kan..????(hahahaha)....
 
Balik cuti sem nie..mesti lah lepas rindu kan,........
 ada gak nk lepas rindu ngn someone la kn............hehehe.....
ok..cuti tk bnyk citer pun.......kuar pun time dapat cuti ja......ada la gak dating2,hangout2..hehe......

:-)
so cik honey keja kat Fairy Bakery..........hehehe
yg kt bwh nie dating2..hehehe........
1

2

3
 

 So..............g DATING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hahaha.......
 

Apr 9, 2012

Honey Marceillo VS Abil

 
Today..i meet someone yang cute .........then wat kelakar ngn dia...and feel sorry my bff because i tak boleh ajak dia...he bz nak study coz dah nak exam......heeeee.......
So,my bff balik arie rabu niee...hahahahha........
makin lama makin mls nak tulis blog.......becoz nak tunggu ilham n idea yang mencurah2 baru nak tulis..heheeheheheehe...
 
Memang belum terubat la kerinduan nak balik s.p nie........ skunk dalam honeymoon..meamng bes..ronda2 wif my baby......my CIty....ahaks...(gedik suda)......

Actually balik nie nak keja...hem..maybe boring dok umah..hehehehehehe...biasa lah
tak nak jadi cm cuti spm dulu..jadi suri rumah...so nak lepak2 n borak wif Abil COMEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1hehehehe
bye..tatatata
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mar 15, 2012

Final Exam Is Coming Again

 
OOOuuhhh tidak!!!dia dtg lagi...apa per pun...NUR FATHIN IZYAN BT MOHD ISA.....aja2 fighting hehehehe.......
 Doa kan cya boleh tuh final exam nie.........Cyg kamoo semua.....bye

Mar 4, 2012

Futsal

Hye guys...cik honey bawu selesai futsal ari jumaat ri tuh..penatnya sampai ke hari ni...memang menyakitkan..kaki pun sakit sampai ke hari nie...nasib lah..minggu nie..minggu study week..lega lah sikit......

First time men futsal nie..rasa ketagih la pulak...best la pulak..hahahahaha.........walaupun pedih..trak pa next sem try practise lagi..PRACTISE MAKE PERFECT rite..hahahahaha...

So dah hbs masa tuk men..time for study la pulak kan...enjoy suda..sekarang time tuk study..bnyak lagi halangan di hadapan tuh............

Doa kan cik honey yang terbaik untuk sem nie.....amin........
sebelum study nie..cik honey nak rehatkan kaki dulu........
sure la cik honey nak tunjuk cik honey nya baju ka...ni cik honey nya jersey...DEPALMA punya jersey...number bnyak hikmat lagi tak kat belakang tuh...18.hahahhaha

Sebelum nak mula peperangan sempat lagi kitaorang bergambar..hahaha...kenangan kan.....bila lagi nak melaram dengan jersey2 nie kan..hehehehe
cik honey

kak lina n kak long

Kak long-17 dan cik honey-18

eika

Cik honey ngn abg faizal

senyum sokmo..:-)

Syiela.....yeah!!!!

Cik honey dan nik payed

kak lina dan cik honey..comel ark!!!!

luv both og you..syila n kak long
Korang mesti nak tgok kita orang punya team kan..hehehe..nie kitaoarang pnya team...DEPALMA BOYS DAN AWEK DEPALMA........DEPALMA !!!!!
Depalma boys dan awek Depalma

Awek DEPALMA!!!!

Smart gilakkkk!!!

molek2 semua...hahahaha
Dah main..mesti ada habuan nya kan..ni lah habuan tuk Awek DEPALMA.....hahahahaha....



so..kita cuba lagi tuk sem depan yeah...AWEK DEPALMA.......
bye.....masa tuk rehat kan kaki

Feb 27, 2012

S.I.S A.N.I.E.S

 
Helup..ibu2 bapak2 sekalian...adik2..toknek2......and my readers..hahahaha...hari nie...cik honey nak tolong promote kawan cik honey nyer contest......
So lam blog nie pun cik honey pun nak lak gak tolong2 promote..ana tau readers nie..tolong like n share.......

 
ok bye

Feb 24, 2012

3 DAYS 2 NIGHTS

 
 Thursday night I went home .... I'm so happy .. I was back here was due to close sorry for my mom who was off two days ... pity on her.......tak sanggup nak tgok dia tinggal keja .....ok...i back home...
 
Dah ting tang tong.....Bngun pagi2 antar adik p stesen bas.......ambik dia time lunch..mula la cik honey start keja cik honey...
 
G sekolah lama g ambik slip periksa SPM........meet my old fwenz,juniors and my teachers......
Happy la katakan...saya jumpa cikgu yang disayangi...Cikgu Sarimah.....yeah...I love her so much.....
 
Yng tak than jumpa juniors...sanggup lmabatkan perjalanan nak g kelas semata2 nak ckap ngn cik honey....
balik cini kna lah tunai kan apa2 kan..date ka apa.....hahahahahaha....
 
Selepas g cna cini...g mam ngn sepupu buh minyak keta..tiba2 sepupu kata tyar belakang nmpak cm tak da angin...g check pulak la kat kedai kan.......ooohhh.so tired gila la ny.....orang kat kedai tayar kata..tayar kamu sudah pancit..jadi kena tampung la kan...hem...melayang lah duit cik honey...money!money!money!..hahahhaa tak bnyak pun RM3 ja pun..hahahahha.
 
Dah siap keja tuh..g ambik adik lak........bnyak songeh lah budak sorang nie..nak KFC la pulak.......sepak mau!!!!!!...Belanja lah jugak........hahahahaaha
 
Then habuan yang cik honey dapat adalah..........Abah cik honey..belanja PIZZA HUT semalam....hahahahaha......memang berbaloi keja cik honey hari tuh..hehehehe
abah pun baru balik dari PD tuh............hem..nasib dapat jumpa abah..lau tak balik jumpa abah..cm tak lengkap lah kan..hehehehehe...
 
so........smpai di sini saja sejarah semalam..hehehehe..bye2
 

Feb 19, 2012

H.A.N.A.P.E.LA.N.G.I

 
Actually..cik honey nak tolong promote..perniagaan akak berdua nie..hehehehe.......
So..cekarang kan ramai yang pakai tudung bawal ala..cm shawl tuh kan...so sekarang nie..cik honey tolong nak promote ja...sapa2 yang nak beli tudung bawal tuh..korang boleh add diorang kan Hana Pelangi .....

So nie dah jadi model tak berbayar.........kalu korang nak beli juz inform or reply jer mesej nie k...
 


 

Feb 18, 2012

Braces

 

HELLO!!!!!
GOOD MORNING..........hehehehe
Now i want to tell u'ools......haruskah cik honey pkai braces..hehehehe..i dont why..mungkin gigi cik honey dah jongang..hahahahaha
AAARRRRRGGHHH!!!!!!saya tak jongang...........
so dia punya solution nya..saya nak pakai braces la...hemm...:-)
Like this..heeerrrgghhh!!!




 So...after this...no RABBIT anymore..may be metal girl...hahahahaha.....

cik honey nmpak ketara apabila ada kawan cik honey nie..boleh dia rakam video.....time cik honey nga bg tau smthing kat kwan cik honey.......tapi video tuh nmpak kecoh kit..cm cik kiah lak..hahahahaha....

Buat msa nie...vedio tak ley uplod sebb tenet cik honey lembab..

Btw thanks to faiz yang rakam video tue sebb boleh juga nmpak betapa teruk gigi cik honey nie..hahahaha....
And thnks to Tipah (Mardhiah) yang dok tnya cik honey sal.......******...hahahaha....

ok bye.....

Feb 17, 2012

F.R.I.D.A.Y N.I.G.H.T

 

We r so close...we are frenz..... not be separated when relating with friends .. friends are forever ... friends have met up everything ... no separation ...
Actually i love my fwenz...i love them so much.....
Dioarang yang vogue yang the best la lam dunia..syang korunk cgat......
We always hangout when comes friday night.hahahahaha..go for release tension..........
i dont want to talk to much juz see our crazy video....
but plez stop my music at the bottom there.......
video
Sorry...dok merapu kerapu ckit...hahahaha...yang hitam manis tuh just abaikan ok..hehehehehe........
actually mlas nak taip2 pnjang..hahahahaha.....so layan lah pix kat bawah nie...bez fwenz forever r...kuar tiap2 mlm jumaat..(overnite),......g lepak2..g mkn2..luah kan everything yang tersurat mahupun tersirat..hahahahaha
Love them so much....
Adik dan abang....teeheee

Budak comey..:-)

Tamak haloba punya budak..hehehehe

Mr.Faiz....
Dok meeting apa tak tau lah.....

Peace......:-)

Comelnya budak techik tuh..wuahuawuhahahaha

Moga bahagia cyunk....:-)
 so tehe end sal kitaorang semalam..but tak best coz Amirul Hakim n Rieya tak da..tak meriah.....apa pun.....cyunk korang..luv u all until infinity......emmmuuuaxxxxxxx1000

Feb 14, 2012

My Biography

 
Anyway......I want tell u'olls about my story....I getting bored already today...i wake up...oh no!!!!going to nite already and bla.bla.bla.......I just want all readers or my fwenz know me..and i want ..why cn't do that n do this...EVERYONE HAVE A REASON.....rite!!!!!!!!!!!!

OK..let's start....hahahahaha.....
As u know my name is Nur Fathin Izyan.......WHO DAUGTER'S IS....>MOHD ISA AND PATIMAH......ok...
I'm premature born......my mom tells that, she was afraid and sad when she looks at me for that time...i  so small..and i was placed in incubator......I heard from my mom..i never believe it...hahahaha.......but now......i'm not small anymore.....hem.....

When i was young....i still remember....i have a short hair...like a tomboy...until my father's frienz call me TOMBOY...oh no!!!!!!!!Hahahahaha......Maybe that time...i dn't have a my lil bro.....
LIKE THIS!!!hahahaha
A sweet memory in primary school and secondary school ..i never forget if have some trouble on me......hahaha.....

I think i still remember...i told my mum that..i want to be like a CINDERELLA.....life like cinderella.....
and getting married wif my MR.CHARMING....hahaha...(dream..:-p)......
now I have to keep my hair to be long..because..i want to be a girl..not TOMBOY.....


 About love..i think...everyone need a love..... for me, the love that comes from the heart is important is not the appearance ...YES!!!!.....i will wait what i dream on...my MR.CHARMING....hahahaah....:-p

I want him to prpose me  like the story of Cinderella..ahahahax......
Haahahaha..:-)  


To be continued.......bye..lets take a bath..hahahaha

Bye....:-)